Sheila van Rheenen
Individuele coaching

Stemcoaching

Je stem geeft informatie over je zonder dat je je daar altijd bewust van bent. Bij je gesprekspartners of luisteraars kan daarom een andere boodschap aankomen dan je had willen overbrengen. 

Door stemcoaching krijg je meer inzicht in je stemgebruik en leer je technieken om zowel aangenaam als overtuigend te klinken. Daarnaast onderzoeken we welke factoren je verhaal mogelijk ondermijnen. Sta je achter je boodschap? Mag je zeggen waar het op staat? Durf je het podium te pakken?

In de sessies komen verschillende aspecten aan bod, zoals bijvoorbeeld kleur, heesheid, articulatie, ademhaling en lichaamstaal. Voor openbare sprekers kan stemcoaching helpen bij de draagkracht van de stem en je geloofwaardigheid. Maar ook bij het voeren van lastige gesprekken of het hanteren van conflicten kunnen een paar sessies al helpen om je boodschap helder en effectiever over te brengen.

Hoewel we onze stem dagelijks gebruiken, vraagt het vertrouwen en ook moed om met je stem op een onderzoekstafel te gaan liggen. Ik ben me hier iedere keer weer van bewust en vind het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. Zorgvuldig, maar niet omzichtig: als er vertrouwen is, kan datgene benoemd worden waardoor groei mogelijk is.

Heb je vragen over stemcoaching of wil je een afspraak maken? Klik dan hier

Wil je liever gewoon zangles? Kijk dan eens op de site van Het Phondament