Sheila van Rheenen
Individuele coaching

Piet Visser

Piet Visser

‘I don't mean to brag, but I'm so fast with technology.’ (Yoko Ono wel)

Het is echt heel simpel , beloofde Wordpress, je eigen site bouwen met gratis weblog-software. Ik kon kiezen uit mooie opmaakthema’s met namen als Orfeo, Hemingway en Amadeus, aangeprezen als ‘minimalist nordic style’. Maar wat ik ook probeerde, zelfs na talloze helpdesk-chats met John uit Bratislava werd nog steeds niks van wat ik contentmanagede weergegeven op mijn site.

In dit stadium begon ik hardop tegen mijzelf te praten. En aan mijn verstand te twijfelen. Er bestaan mensen die dit wel kunnen dacht ik steeds. Die dit gewoon kunnen en niet eens hoeven te chatten met John. Ik besloot dat ik het uit moest maken met Wordpress. 

Op naar Volendam dus, waar webbouwer Simon mij ontving in zijn spreekkamer. Een gigantische klok in de vorm van een ouderwetse bellenwekker stond naast de tafel waar we plaatsnamen. Zoals je over iemand zegt: die is goed met zwerfhonden, zo zou je over Simon kunnen zeggen dat hij goed is met digibeten. Hij vermeed zoveel mogelijk het bloeddrukverhogend idioom van John uit Bratislava en sprak met mij slechts in termen van plaatjes en kleurtjes, hier en daar tactisch bijsturend. (‘Roze… ik zou het niet doen.’)

Simon stelde voor om reviews onderaan de pagina’s te zetten. ‘Wij merken dat mensen daar waarde aan hechten als ze een site bezoeken’, lichtte hij toe. Ook moesten mijn blogs relevante tags bevatten, voor de zoekmachines. Tot nu toe had het bezoek als een pasronde voor een nieuwe feestjurk gevoeld maar ik was natuurlijk gewoon een koopman die zijn etalage moet versieren. Achter Simons rug keek de reuzenwekker stil voor zich uit. Ik dacht aan Through the Looking-Glass van Lewiss Caroll: Consider what o’clock it is. 

Een paar weken later kwam ik terug voor een lesje cms van Stanley. De site was door Simon en hem inmiddels fraai gebouwd. Stanley legde me uit hoe ik via het dashboard zelf reviews kon toevoegen. Als voorbeeld maakte hij een fictieve aanbeveling van Piet Visser. Ik weet eigenlijk niet hoe fictief iemand als Piet Visser is in Volendam, maar hij bedankt mij op mijn site voor de prettige samenwerking. Ik laat het staan, als ode aan de nordic webbouwers. Piet is trouwens alsnog van harte welkom in mijn praktijk.